MASTYLA TOUR: BUKA / K2 / DJ KLASYK / PENX / GKI FAMILIA / AVENS

W ramach trasy koncertowej ‚Mastyla Tour’ zagrają:

BUKA
K2
DJ KLASYK

PENX (DISSASTER)
GKI FAMILIA
AVENS (GRAMOFONY)
+SUPPORT

10 Kwietnia – Kielce klub Gin-ger
11 Kwietnia – Kraków klub Rotunda
24 Kwietnia – Rzeszów klub Vinyl
25 Kwietnia – Tychy klub Underground

WIĘCEJ INFO WKRÓTCE.
www.mastyla.com

BUKA
Pochodzący z Gdańska artysta, który dołącza do wytwórni MaxFloRec pod koniec 2010 roku. Wcześniej nagrywa „nielegalne” płyty – zarówno solowe, jak i z grupą SumaStyli. Przed wydaniem debiutu fonograficznego w 2011 roku, Buka bezpłatnie udostępnia przez MaxFlo EPkę „Po drugiej stronie lustra” – ze świetnie przyjętym singlem “Danse Macabre”. Przełomem w jego karierze okazuje się płyta „Pokój 003”, która dzięki singlom „Pierwsza miłośd”, „Achtung” oraz „Wraca monster” (nagrany wspólnie z Rahimem-Paktofonika/Pokohontaz), zapewnia mu uznanie hip-hopowej publiczności. Kolejny album artysty pt. „Wspaniały widok na nic interesującego” to dowód, że Buka w pełni wykorzystuje swój potencjał i z każdą płytą słychad jak rozwija się jego talent. Potwierdza to fakt, że teledyski promujące nowy album(“Zamknij oczy” , “Orchidee” , “Biały królik” , “Zanim powiem nara”, “Wznieśmy toast” czy “Cyferblatów wichura”) cieszą się ogromną popularnością w sieci. W 2014 roku album pt. „Wspaniały widok na nic interesującego” osiąga status złotej płyty. Obecnie Buka pracuje nad nowym albumem w duecie z Rahimem.

K2
Administracyjny mieszkaniec Śląska, pierwszy rekrut MaxFloLabu, który wydaje w 2014 roku legalny krążek – „ANATOMIA”. Swoją estetykę muzyczną, poza rapem, kształtował na bazie zespołów gitarowych takich jak : The Offspring, System of a down, Metallica czy Nirvana. W rapie preferuje i uskutecznia cięższe, niekonwencjonalne klimaty. Początkowe wierszo-teksty pisał w wieku 10 lat, natomiast pod koniec szkoły podstawowej dokonał pierwszych rejestracji dźwiękowych swoich zapisków na prostym magnetofonie kasetowym. Niedługo po tym wraz z kolegami z osiedla tworzy formację Apogeum. Po rozpadzie grupy nawiązuje współpracę z Zimnym jako Horyginał Skład, poźniej K2 zaczyna pracę solową. Około roku 2006 wraz ze stołecznym producentem Jukaszem tworzą duet MC- Producent, wynikiem czego powstaje tetralogia albumów „Shino Hito” (2007 r. „Shino Hito”, 2008r. „Shino Hito Zero”, 2009r. „Shino Hito 2”, 2013r. „Shino Hito Finito”). Duet ten w międzyczasie kolaboruje z Ceema (raper z Mysłowic) – tak powstają prace pod szyldem FX. Jako aktywista kilkakrotnie udzielał się na bitwach freestyle’owych w roli jurora. Ponadto jest jednym z głównych reprezentantów Silesia Crime – inicjatywy promującej „pierooski RAP ze Ślonska”.

PENX
Penx – raper z Krakowa, reprezentant ekipy Patokalipsa, współautor podziemnych albumów DROGA KRAJOWA 0,7 oraz Projekt 5-6. Kładzie nacisk na techniczne bragga bez ceregieli, pomysłowe punche i ciekawe gry słowne oparte na wiązaniach i dwuznacznościach.
Dissaster to efekt melanżu bragga konceptów, luzu i agresji oraz niebanalnych gier słownych. Pomysłowo poskładane linijki z zaskakującymi puentami oparte na założeniach, doprawione liryczną techniką i nieposkromionym flow. Stylóweczka pijanego mistrza z dużą dawką dystansu i celnych punchy. Szalone plucie metaforami i porównaniami oraz skomplikowana polemika ze zdrowym rozsądkiem.

GKI FAMILIA jak sama nazwa wskazuje jest to grupa ściśle związanych ze sobą osób, nie tylko mc’s. Korzenie Familii sięgają lat dziewięćdziesiątych. Należy zaznaczyć że grupa ta powstała z dwóch składów pochodzących z jednego osiedla mieszczącego się na krakowskim śródmieściu a mianowicie z Gki składu i SRT (StaleRymujemyTeksty). Do ostatecznej fuzji doszło w latach 99/2000. Za ich debiut sceniczny przyjmuje się koncert na premierze filmu 8 MILA 17 stycznia 2003 roku. Dziś w nieco okrojonym słkadzie ale równie śilni, jak nie śilniejśi, obóz reprezentują
Jota a.k.a. JotAeNEKa, SOLO i SMOKU-świeża krew wśród dinozaurów krakowskiego podziemia. Albumy których możemy posłuchać to:
GKI Epidemia z 2006r (wspólna epka Familii) oraz pojedyncze projekty takie jak:

JOTA: „
JotAeNEKa Fuzja Talentów” (2007r),
„eF-Te II Mixtape JotAeNEKa” (2010r),
„Manual Kant Mixtape” (2012r)

SOLO:
„To jest Intro – SoloMixtape” (2014r)

AVENS (PRODUCENT/DJ) – mieszkający w Krakowie.
Jego przygoda z muzyką trwa od dziecka natomiast tworzyć zaczął pod koniec 2008 roku.
Pierwszym sukcesem było pojawienie się na serii składanek “In Ya Mellow Tone” które sprzedały się w ponad 300,000 nakładzie oraz zostały wydane przez japońską wytwórnię GOON TRAX.
Otworzyło mu to drogę na azjatycki rynek i kilka miesięcy później zrealizował swój pierwszy solowy album „Surrounding Reality”.
W lipcu 2012 wydał 5 utworowe EP „Recipe For Life” inspirowane głównymi życiowymi składnikami.
Płyta „Art Of Peace” z wokalistami z różnych stron świata ukazała się 11 grudnia 2013 roku również na półkach w Japonii przy współpracy z wytwórnią IntroDucing!
Swoje umiejętności Dj-skie stale udowadnia na koncertach i otrzymuje uznanie tysięcy zadowolonych słuchaczy.
Aktualnie trwają prace nad płytą producencką z raperami oraz wokalistami
dla wytwórni w Tokyo..
Lokalnie działa jako DJ.

Dyskografia:
V.A – INTRODUCING MELLOW TRES (2014, IntroDucing)
V.A – In Ya Mellow Tone 10 (2014, Goon Trax)
Avens – Art Of Peace (2013, IntroDucing!)
V.A – In Ya Mellow Tone 8 (2013, Goon Trax)
Avens – Recipe For Life (2012, Blue Bottle Records)
C.L – Generativity (2011, Goon Trax)
Avens – Surrounding Reality (2011, IntroDucing!)
V.A – Melancholic Jazz Purple Noon (2011, IntroDucing!)
V.A – In Ya Mellow Tone 6 (2011, Goon Trax)

Komentarze

Powered by Facebook Comments